tiistai 19. kesäkuuta 2018

Mielen pyörremyrsky


Huomaa taas, kuinka ajatukset jumittavat. Vaihtoehtoisesti ajatukset ovat kuin pyörremyrsky, järjetön sekasotku. Ajatukset vaihtelevat positiivisesta negatiiviseen joskus jopa kymmenen minuutin välein. Se on tosi hämmentävää, ja alkaa miettimään että mikä ihmistä oikein vaivaa kun ajatukset ja mieliala ovat mitä ovat. Mutta usein mieliala ja ajatukset selittyvät masennuksella, se kun saa koko kropan välillä ihan sekaisin.

 Myös sillä, minkälaisia uutisia tai muiden ihmisten viestejä näkee somessa, on vaikutusta tosi paljon eristyisherkän ihmisen elämään. Erityisherkkyydestä myöhemmin, mitä se tarkoittaa minun elämässäni.

Blogimaailmaan astuttuani olen huomannut, että blogimaailma ei ole pelkkiä positiivisia kommentteja, vaan useimmat kommentit joita itse ainakin olen saanut, on negatiivisia, ja usein ne tulevatkin sähköpostiin. Niin, että muut ihmiset eivät näe. Vaikutusta on kaikella, mitä ihminen kokee päivän aikana. Jos päivä on hyvä, tuo se juurikin energiaa useasti. Huono päivä vie energiaa paljon, joten sen vuoksi ajatukset ja mielialakin ovat negatiiviset. Usein kyllä minulla ainakin esimerkiksi jos päivä on hyvä, ei välttämättä silti ajatukset ja mieliala ole kovin hyvät. Tämä on kai selitettävissä masennuksella, sillä masennus on semmoinen kaveri joka vie kaiken energian. En osaa sanoa miksi masennus on semmoinen, että mikään ei tunnu enää välttämättä miltään. Kun ajatukset sekoittaa kaikkea vielä enemmän, sitä on joskus tosi hukassa.


Eli, mitä sitten tehdä kun mieli on pyörremyrsky? Itsellä auttaa se, että katson jotain elokuvaa tai ohjelmaa, johon pystyn hukuttautumaan ja "unohtamaan todellisuuden". Musiikki ja lukeminen ovat myös "pakoa todellisuudesta". Helposti kroppa ja mieli vetää ylikierroksilla kun en pysty jostain syystä nukkumaan. Usein syynä voi olla paniikkikohtaukseen kuuluvat oireilut, ajatukset tai pelot. Pelot ovat useasti pahimmillaan öisin. Kuolemanpelko on yksi pahimmista. Myös se ajatus, että joku vakoilee/tarkkailee minua, on ahdistava. Pelot ovat usein epärealistisia, tai vahvasti liioiteltuja. Olen silti päättänyt että en anna maailman lannistaa.

2 kommenttia:

  1. Onneksi elämässä on iloa tuottavia hetkiäkin. Ja ne kaksi karvakamua tuo iloa (tosin ehkä välillä vähän harmiakin). Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe juu, välillä harmejakin tuottaa mutta se on vaan elämää, pitää keksiä asioihin ratkasuja välillä aika luovalla tavalla myös kun toinen karvakamu vetelee pölyhuiskun tavoin sängyn pohjaa pitkin, yritä siinä sitten nukkua :D

      Poista

Piristä kommentilla ♥