perjantai 25. toukokuuta 2018

Hammaslääkäripelkoa ja paniikkikohtauksia



Minulle on vaikeaa hammaslääkäriin meneminen jännityksen, pelon ja ahdistuksen takia. Olen hammaslääkärissä nyt pystynyt käymään, mutta usein se on tosi vaikeaa ja paniikkikohtauksen saatuani ennen hammaslääkäriin menemistä, en jaksakaan enää lähteä kotoa, sillä paniikkikohtaus väsyttää ainakin minua ihan tajuttoman paljon (kuormittaa kehoa eri tavalla kuin jännitys ja ahdistus).


Paniikkihäiriön myötä elämäni on vaikeutunut todella paljon ja juurikin esimerkiksi hammaslääkäriin tai jopa kauppaan meneminen on vaikeaa, joskus jopa mahdotonta, sillä paniikki lamaannuttaa ihmisen ja silloin tuntee, että jos lähtee, tapahtuu jotain kamalaa.

Kyllä, taas siirryttiin vaivihkaa aiheeseen paniikkihäiriö ja sen vittumaiset vaikutukset. Vaikuttaa joka päivä, vaikka paniikkikohtauksia ei tulisi, koska ahdistus on kumminkin. Vaikka ahdistushäiriökin on erillinen diagnoosinsa, silti nämä kaksi liittyy toisiinsa vahvasti. Ja se vaikeuttaa elämää joskus tosi tosi paljon. Ja tämä on semmonen hieno tilanne minulla, että en saa tähän lääkkeitä koska paniikkikohtauksia ei tule säännöllisesti, eli tarpeeksi siihen että saisin lääkityksen.  Tuo on minusta  aivan idioottimaista, sillä satun saamaan usein pieniä paniikkikohtauksia, jotka huomaan itse, muut ihmset eivät välttämättä edes tajua. Tiedän, että kuulostaa oudolta, mutta niinhän ne onkin. Isompia, ns. oikeita paniikkikohtauksia saan sitten harvemmin, ja vaikka ne tulevatkin harvoin nykyään, ne ovat yhtä vahvoja ellei vahvempiakin kuin aiemmin kokemani, joita koin aika usein, silti taas liian vähän lääkitykseen. Olen saanut ohjeita, mitä tehdä jos paniikkikohtaus meinaa iskee päälle, mutta aina se iskee päälle liian nopeasti, en ehdi tajuamaan sitä..eli se niistä ohjeista sitten.

Onko kokemuksia paniikkihäiriöstä ja sen vaikutuksista? Kommentoi.


1 kommentti:

  1. Sama juttu, itsellä myös nuo kohtaukset väsyttää, ja sen takiakin välttelen tilanteita joissa näitä tulee. Toki aina ei voi vältellä, kuten hammaslääkäriin menoa. Olen kehittänyt tähän eri tekniikoita, kuten kerro n lääkäriasemalle jo ennakkoon ongelmasta ja pyydän lääkäriä juttelemään kanssani asiasta ennen kuin hoito aloitetaan.

    VastaaPoista

Piristä kommentilla ♥